Pravila privatnosti

Privatnost Vaših osobnih podataka od velike nam je važnosti te smo u tu svrhu postavili odgovarajuće fizičke, elektroničke i upravljačke postupke kako bismo zaštitili podatke koje prikupljamo. Stoga imamo pravila koja određuju kako će se Vaši osobni podaci obrađivati ​​i zaštititi tijekom i nakon vašeg posjeta ovoj web stranici i našim trgovinama.


ONLINE KUPNJA

Zašto koristimo Vaše osobne podatke?
Internetska trgovina Kookabee design osobne podatke koje prikuplja koristi isključivo za upravljanje online kupnjom na našoj web stranici (plaćanje, isporuka, rješavanje eventualnih zahtjeva kupaca uz narudžbe (reklamacija, garancija), eventualni povrat proizvoda) za vlastite računovodstvene i porezne potrebe.

Korisnik je dužan poslati točne i potpune podatke i eventualne izmjene podataka koji nastanu prije dovršetka izvedbe narudžbe. Internetska trgovina Kookabee design osobne podatke koje obrađuje prema ovom stavku u skladu s propisima s područja poreznog prava čuva 10 godina od izvedbe narudžbe, odnosno rješavanja reklamacije ili povrata proizvoda.

Koje vrste osobnih podataka obrađujemo?

Obrađujemo Vaše osobne podatke u skladu s važećim pravilima o zaštiti podataka, posebno u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (EU) 679/2016 (u nastavku: Opća uredba).
Obradit ćemo sljedeće kategorije osobnih podataka:

 • kontaktne informacije kao što su ime, prezime, adresa, adresa e-pošte i telefonski broj,
 • podaci o OIB-u, ukoliko je zatraženo ispostavljanje R1 računa,
 • podaci o plaćanju i povijest plaćanja,
 • informacije o narudžbi, 
 • IP adresa, koju dodjeljuje davatelj internetskih usluga (ISP) i koji koristi datum nositelja i vrijeme registracije.

Registriranjem na internetsku stranicu pohranjuju se i IP adresa koju dodjeljuje davatelj internetskih usluga (ISP) i koji koristi datum nositelja i vrijeme registracije. Ti podaci se spremaju i čuvaju u svrhu sprječavanja zlouporabe, u slučaju omogućavanja istrage o počinjenim prekršajima i ne prenose se trećim stranama osim ako postoji zakonska obveza prijenosa podataka ili ako prijenos služi svrsi kaznenog progona.

Tko ima pristup Vašim osobnim podacima?
Vaši osobni podaci koji se prosljeđuju trećim stranama koriste se samo za pružanje navedenih usluga, a to su davatelji platnih usluga radi naplate te službe distribucije u vezi s isporukom Vaše narudžbe.

Naplata kartičnog plaćanja u web trgovini vrši se putem MyPos sistema, koji primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka – Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između MyPos sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem “vatrozida” (firewalla).

KOLAČIĆI

Ova Web stranica koristi tzv. „kolačiće“. Kolačići su male tekstualne datoteke pohranjene u memoriji Vašeg uređaja putem Vašeg preglednika. Oni pohranjuju određene informacije (npr. korišteni jezik ili postavke stranice) koje Vaš pretraživač može (ovisno o vijeku trajanja kolačića) ponovno prenijeti prilikom Vašeg sljedećeg posjeta našoj Web stranici.

Internetska trgovina Kookabee design koristi kolačiće s ciljem da naše web stranice omoguće što bolje korisničko iskustvo, te za praćenje statistika posjećenosti. Kolačići skupljaju informacije o interakcijama posjetitelja na našim web stranicama i pohranu ostalih podataka vezanih uz korisničku aktivnost. Naša web stranica koristi samo funkcionalne kolačiće, bez kojih bi funkcionalnost stranice bila smanjena.

Koje kolačiće koristimo i zašto
Privremene kolačiće (Session cookies) – riječ je o kolačićima koji će se automatski izbrisati prilikom zatvaranja internetskog preglednika u kojem radite.
Stalne kolačiće (Persistent cookies) – riječ je o kolačićima koji će ostati ”zabilježeni” u vašem internetskom pregledniku dok ne isteknu ili ih sami ručno ne izbrišete. Prikupljene informacije su anonimne i ne uključuju vaše privatne podatke.

Kako spriječiti postavljanje kolačića
U bilo kojem trenutku možete u postavkama Vašeg preglednika podesiti ili u potpunosti deaktivirati korištenje kolačića. Međutim, to može dovesti do ograničene funkcionalnosti ili negativno utjecati na pristupačnost naše Web stranice.

ODREDBE O ZAŠTITI PODATAKA O PRIMJENI I KORIŠTENJU FACEBOOKA I INSTAGRAMA

Na svojim web stranicama voditelj obrade može integrirati ili ima integrirane komponente poduzeća Facebook.
Smjernice za zaštitu podataka koje je objavio Facebook, dostupne su na adresi https://facebook.com/about/privacy/ i https://help.instagram.com/519522125107875?helpref=page_content, pružaju informacije o prikupljanju, obradi i korištenju osobnih podataka od strane Facebooka. Smjernice objašnjavaju koje postavke Facebook nudi kako bi zaštitio privatnost predmeta podataka. Dostupne su različite opcije konfiguracije kako bi se omogućilo uklanjanje prijenosa podataka.


ODREDBE O ZAŠTITI PODATAKA O PRIMJENI I UPOTREBI USLUGE GOOGLE ANALYTICS (S FUNKCIJOM ANONIMIZACIJE)

Na svojim web stranicama voditelj obrade može integrirati ili ima integrirane komponente Google Analytics (s funkcijom anonimnosti). Google Analytics prikuplja i analizira podatke o ponašanju posjetitelja web lokacija.
Svrha komponente usluge Google Analytics jest analizirati promet na našoj web stranici. Google prikuplja podatke i informacije koji prikazuju aktivnosti i pružaju druge usluge vezane uz korištenje naše internetske stranice.
Osim toga, usluga web analize prikuplja podatke o web stranici s koje je osoba došla (tzv. referrer), koje su podstranice bile posjećene ili koliko su često i za koje vrijeme pregledane. Web analiza se uglavnom koristi za optimizaciju web stranice, za provođenje analize troškova i koristi internet oglašavanja.

Zaštita Vaših osobnih podataka

Kookabee ulaže značajne napore kako bi zaštitio vaše osobne informacije od neautoriziranog pristupa, krađe, gubitka ili izmjene pomoću različitih mjera elektroničke zaštite. Ove mjere uključuju firewall-e, SSL certifikate, anti-virus detekcije kao i korištenja lozinki na zaštićenim stranicama.

U skladu s primjenjivim propisima o zaštiti privatnosti podataka pripadaju Vam sljedeća prava:

 • Pravo na informacije o Vašim osobnim podacima koje smo pohranili;
 • Pravo na traženje ispravka, brisanje ili ograničavanje obrade Vaših osobnih podataka;
 • Pravo na prigovor na obradu podataka za razloge iz našeg vlastitog legitimnog interesa, javnog interesa, ili profiliranja, osim ako ne možemo dokazati da postoje uvjerljivi, opravdani razlozi koji nadilaze Vaše interese, prava i slobodu, ili da se takva obrada provodi u svrhu potvrde, primjene ili obrane pravnih zahtjeva;
 • Pravo na prijenos podataka;
 • Pravo na podnošenje žalbe tijelu koje je nadležno za zaštitu podataka;
 • Možete u bilo kojem trenutku s budućim učinkom opozvati Vašu privolu vezanu uz prikupljanje, obradu i korištenje Vaših osobnih podataka. Za daljnje informacije pogledajte poglavlja iznad koja opisuju obradu podataka na temelju Vaše privole.
  Ako želite iskoristiti Vaša prava, obratite se Vašim zahtjevom Voditelju obrade.
 • Pravo na pritužbu nadzornom tijelu, ako smatrate da voditelj obrade obrađuje Vaše osobne podatke na nezakoniti način

Kad podnesete zahtjev radi ostvarivanja svojih prava dužni smo prvo utvrditi identitet i tu svrhu ćemo zatražiti dodatne informacije radi provjere istog. To služi zaštiti Vaših prava i privatne sfere. Ako biste se nekim od navedenih prava koristili prečesto i s očitom namjerom zlouporabe, možemo naplatiti administrativnu pristojbu ili odbiti obraditi Vaš zahtjev.

Ažuriranje naših Pravila privatnosti:
Možda ćemo morati ažurirati naša Pravila privatnosti. Najnovija verzija Pravila privatnosti uvijek je dostupna na našoj web stranici. Iz istoga razloga molimo kupce i posjetitelje da periodično provjere stranicu jer o potencijalnim izmjenama neće biti osobno obaviješteni.

Suglasnost
Kupovinom dajete suglasnost da vas Internetska trgovina Kookabee design putem elektroničke pošte povremeno kontaktira u svrhu promocije usluge i proizvoda te obaviještava o promjenama sadržaja stranica, popustima, akcijama, proizvodima ili promjeni načina pružanja usluge. Korisnik može u svakom trenutku opozvati navedenu suglasnost.

Voditelj obrade:
Kookabee design
I.Kukuljevića 18, 42000 Varaždin
Hrvatska
OIB: 79574111445
Br. tel: 098/ 162 14 98
E-mail: melita@kookabee.com

Ova Pravila privatnosti stupaju na snagu i primjenjuje se od dana 19.01.2021. godine, te će biti predmet redovnih revizija, a svaku ažuriranu verziju ćemo postaviti na ovu internetsku stranicu.

Posljednja revizija siječanj 2021.