Uvjeti korištenja

UVJETI KUPNJE

Kookabee design
Vl. Melita Kukec
adresa: I. Kukuljevića 18, 42000 Varaždin
OIB: 79574111445
kontakt broj: 00385 98 162 1498
e-mail adresa: melita@kookabee.com

Uvjeti kupnje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene u web trgovini. Isporučitelj robe ponuđene na ovim stranicama je Kookabee design, I. Kukuljevića 18, Varaždin.
Kupac je svaki posjetitelj web trgovine koji odabere barem jedan proizvod, naruči i plati te tako sklopi Ugovor na daljinu.

Uvjeti poslovanja Internet trgovine sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (N.N. 41/14; 110/015). Narudžbom proizvoda kupac prihvaća uvjeta poslovanja.

Kookabee design, putem Internet trgovine omogućuje kupnju robe koja se nalazi u web ponudi. Proizvodi su opisani i predstavljeni na detaljan način, što uključuje boju, veličinu i sirovinski sastav, kao i opis proizvoda.

Sve cijene su izražene u kunama.
Zaključno s kupnjom, vrijedi cijena na dan narudžbe, odnosno sva naručena roba će biti isporučena po cijenama koje su vrijedile u trenutku predaje narudžbe.

Kookabee design zadržava pravo izmjene cijena i uvjeta u bilo kojem trenutku bez prethodne najave.

Za sada kupovinu putem naše internet trgovine mogu obaviti samo kupci iz područja Republike Hrvatske.

Uvjeti poslovanja, vrijede jednako i za kupnju u internet trgovini i u fizičkoj trgovini. Ovo se odnosi na povrat robe i sredstava, reklamacije i prigovora.

NARUDŽBE

Kookabee zadržava pravo da odgodi dostavu narudžbe, ukoliko postoji problem s naplatom narudžbe ili je kupac dao nepotpune podatke o dostavi.
Ako naručen proizvod nije dostupan, kupac će biti obaviješten putem elektronske pošte.
Ukoliko je proizvod rasprodan, narudžba će se otkazati i kupac će dobiti povrat sredstava.
Za izradu odjeće po mjeri vrijeme isporuke je 15-30 radnih dana (ovisno o proizvodu), o čemu ćete prilikom narudžbe biti obaviješteni.

NAČIN PLAĆANJA

PLAĆANJE PUTEM UPLATNICE ILI INTERNET BANKARSTVOM NA RAČUN

Na kraju narudžbe sustav generira ponudu po kojoj uplaćujete.
Plaćanje izvršavate putem Internet bankarstva ili opće uplatnice.
Na polje “poziv na broj” potrebno je upisati broj narudžbe.
U opis plaćanja također upišite broj narudžbe.
Narudžba se procesuira kada je uplata vidljiva na našem računu.
Nakon vidljive uplate Vašu narudžbu pakiramo i šaljemo.
Vaš račun šaljemo zajedno sa narudžbom u paketu.
Ovaj način plaćanja je dostupan samo za narudžbe iz Republike Hrvatske.

DOSTAVA

Dostupni proizvodi:

Odmah dostupni proizvodi, bit će poslani unutar 2 radna dana (ponedjeljak-petak).

Proizvodi po mjeri se izrađuju u periodu od 15-30 radnih dana, ovisno o opsegu posla, o čemu ćete prilikom narudžbe biti obaviješteni.

ROK DOSTAVE
Narudžbe šaljemo putem Hrvatske Pošte, očekivano vrijeme dostave je:
Hrvatska – 2 do 3 radna dana, dostava na otoke može trajati duže.

Kookabee design nije odgovoran za kašnjenja u isporuci, uzrokovana vremenskim prilikama ili ostalim okolnostima van naše kontrole.

CIJENA DOSTAVE

Cijena dostave nije uračunata u cijenu proizvoda i posebno se naplaćuje. Za područje Republike Hrvatske cijena dostave iznosi 30,00 kn. Dostava za područje Republike Hrvatske za narudžbe iznad 500,00 kn je besplatna.
Kupac je obvezan prilikom preuzimanja pošiljku pregledati, eventualna oštećenja prijaviti izravno dostavljaču, te odbiti primiti oštećenu pošiljku. Potpisom dostavnice i primitkom računa, registrirani korisnik potvrđuje da je prilikom preuzimanja proizvoda izvršio njegov pregled i da nema primjedbi na oštećenja.
Ako kupac odbije primiti pošiljku zbog utvrđenih i vidljivih oštećenja na transportnim pakiranjima, dužan je ispuniti odgovarajući obrazac kurirske službe u vezi oštećenih pošiljaka, te putem e-mail adrese odmah, a najkasnije u roku od 8 (osam) dana obavijestiti Kookabee želi li ponoviti isporuku ili povrat novca. Po primitku reklamirane pošiljke i odgovarajućeg obrasca Kookabee se obvezuje, u rokovima propisanim za dostavu izvršiti ponovljenu dostavu ako se radi o proizvodu koji se nalazi na zalihama kod Kookabee ili na zahtjev korisnika izvršiti povrat novca.

POVRAT ROBE I SREDSTAVA

Ugovor je moguće jednostrano raskinuti u roku od 14 dana. Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom elektroničkom poštom na melita@kookabee.com putem Obavijesti o jednostranom raskidu ugovora.
U obrascu je potrebno navesti svoje ime i prezime, adresu i broj telefona. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora poslati ćemo Vam elektroničkom poštom.

Troškove povrata robe snosi kupac.

Prodavatelj je dužan kupcu vratiti novac najkasnije u roku od 14 dana primitka robe.

Roba treba biti u originalnom stanju, ne smije biti nošena ili korištena, te treba biti vraćena sa svim originalnim etiketama i računom.
Za povrat robe, kontaktirajte nas putem elektroničke pošte na melita@kookabee.com.

Obavijest o jednostranom raskidu ugovora

Za Kookabee design, I.Kukuljevića 18, 42 000 Varaždin, melita@kookabee.com , mob: 098/162 1498

Ja, _________________________________________________ (ime i prezime potrošača)

iz___________________________________________________ (adresa potrošača: mjesto, ulica, broj) ovime izjavljujem da jednostrano raskidam Ugovor o kupnji sljedeće robe/usluge:

____________________________________________________________ (upišite naziv artikla)

prema broju računa ili broju narudžbe ____________________ (upišite broj dokumenta) primljene dana _____________________. (upišite datum)

U _____________________ (grad/mjesto) dana _____________________. (datum).

__________________________ Potpis potrošača (samo ako se ovaj obrazac ispunjava na papiru).

VRSTE POVRATA
Zamjena za veličinu ili drugi proizvod.
Zamjena je moguća ukoliko je željeni zamjenski artikl dostupan.
Povrat sredstava biti će proslijeđen u roku od 14 dana, nakon što provjerimo i prihvatimo vraćenu robu, koja mora biti u originalnom stanju.

REKLAMACIJE I PRIGOVORI
Ukoliko kupac ima primjedbe na kupljene proizvode, prema članku 10. zakona o zaštiti potrošača ima pravo prodavatelju uputiti pisani prigovor putem elektroničke pošte: melita@kookabee.com ili poštom na adresu: I. Kukuljevića 18, 42000 Varaždin.
Pri tome Vas molimo da upišete ime i prezime, adresu, kontakt i opis prigovora. Na Vaš prigovor pismeno ćemo odgovoriti u roku od 15 dana od zaprimanja istog.

ODGOVORNOST ZA MATERIJALNE NEDOSTATKE
Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, na odnose između potrošača i prodavatelja u slučaju materijalnog nedostatka na proizvodu, primjenjuju se odredbe Zakona o obveznim odnosima (NN 35/05,41/08, 125/11, 75/15) o odgovornosti za materijalne nedostatke.
Kupac je obavezan obavijestiti prodavača o postojanju vidljivih nedostataka, bez odgađanja, a najkasnije u roku od dva mjeseca od dana kada je otkrio nedostatak. Kao prodavatelj, ne odgovaramo za materijalni nedostatak koji se pokaže nakon proteka dvije godine od prodaje.

Eventualne sporove nastojati ćemo riješiti s kupcem uz dogovor i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je sud u Varaždinu.

AUTORSKA PRAVA

Autorska prava u cijelosti zadržavamo. Cjelokupan sadržaj je vlasništvo Kookabee designa.
Sav sadržaj koji se nalazi na našim stranicama, ako nije u osobne svrhe, ne smije se koristiti niti dalje ustupati trećim strankama bez naše dozvole. U slučaju bilo kakvog preuzimanja ili kopiranja sadržaja web trgovine, autorska prava nisu prenosiva na kupce. Nije dozvoljeno reproducirati, objavljivati, distribuirati, modificirati, kreirati derivirani rad, prodavati ili sudjelovati u prodaji, ili eksportirati u nijednom slučaju, u cjelini ili u dijelovima, bilo koji dio sadržaja objavljen na internet trgovini.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Naša je obveza pružati zaštitu osobnih podataka kupaca, tako da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima koji su nam potrebni radi daljne obrade podataka i slanja proizvoda. Strogo čuvamo podatke korisnika i upotrebljavamo ih samo u svrhu suradnje.
Odgovorni smo za poštivanje načela zaštite privatnosti.