O nama

Kookabee je modni atelje i Showroom, diplomirane modne dizajnerice Melite Kukec, otvoren 2014. u Varaždinu.

Izrađujemo 3 glavne linije proizvoda:
– unikatne svečane haljine i vjenčanice ( po mjeri i vlastite revijske modele )
– kolekcije dnevno / poslovnih odjevnih komada za žene
– sportska kolekcija za slobodno vrijeme koja sadrži artikle za cijelu obitelj / ženske, muške i dječje.

Naši su kapaciteti proizvodnje ograničeni, proizvodimo male serije proizvoda, koji se izrađuju ručno ( slow fashion ) i za njihovu izradu potrebno je mnogo više vremena, vještine i umjetničkog talenta nego kod fast fashion proizvodnje. Svoje odjevne predmete izrađujemo od najboljih dostupnih materijala, s velikom pažnjom prema kvaliteti izrade, da traju sezonama.

Kostimografija je također jedan izazovan dio djelatnosti kojima se bavi atelje Kookabee. Do sada smo uspješno odradili mnoge kostimografske projekte, no danas uglavnom prihvaćamo izazove izrade povijesnih kostima, i to najčešće haljine i sve pripadajuće dodatke (potkošulje, korzete, podsuknje, obruče i dr.) iz razdoblja Baroka pa sve do kraja 19. stoljeća.

Jedan od naših projekata su i tekstilne instalacije velikih dimenzija. Motivi tih instalacija su leteći insekti, vretenca i leptiri predivnih boja krila, a namijenjeni su za postavljanje u zraku na visini kada oni zapravo “ožive”. Uz to, ožive i svaku ulicu, park ili bilo kakav prostor održavanja nekog događaja, eventa ili festivala. Više o tome pročitajte pod sekcijom “ART”.

Veselimo se biti dio i vaše priče, te vam pomoći da vaše želje zajednički pretvorimo u stvarnost. 

e-mail: melita@kookabee.com / mob: 00385 98 162 1498 / Showroom: I.Kukuljevića 18, Varaždin