Tekstilna instalacija je ponovo zraku

Još je 6 dana ostalo do početka najvećeg i najšarenijeg uličnog festivala u hrvatskoj Špancirfest !!! 10 dana uličnih performansa, koncerata, predstava, svirke, smijeha, zabave, punih ulica i dobre vibre! Nama Varaždincima godina traje od špancira do špancira !
Grad se sprema punom parom, sve se već šareni. Moji leptireki su ponovo u zraku, a ove godine dobili su i svoj cvjetni vrt!

Radi njihovog postavljanja jučer sam cijeli dan provela na dizalici! Fora je gledati grad iz te perspektive, mada mi se na kraju dana sve ljuljalo!

Postavljanje instalacije u tijeku / Foto: Siniša Sović – Foto agencija Sjever


Atelje mi je zadnjih tjedana izgledao kao paukova mreža u cvijeću, a njihova izrada mi je predstavljala pravi izazov! Nisam željela klasični prikaz cvijeta s laticama, htjela sam 3D cvjetolike oblike, koji će leptirima stvoriti jedan nebeski vrt. Zato je svaki taj iskrojeni i sašiveni oblik trebalo prije samog postavljanja na ulici smjestiti u prostor i vidjeti stoji li kako sam zamislila. I kako ih tamo na ulici privezati? To je također bio pravi izazov. Osim tog izazova, drugi je bio u dimenzijama jer kad su u visini na tom velikom otvorenom prostoru djeluju puno manji. Svaki cvijet izgledao mi je maleni, pa napravi veći, još veći, još veći! Nekoliko puta odlazila sam tamo sjediti na ulici i pokušati vizualizirati kako će oni izgledati kad budu postavljeni. Zbog njihovih dimenzija, čudile su se tete u trgovini kad smo dan za danom dolazile po još više žice i još više tkanina, a moja pomagačica Mia opet je “polomila prste” dok nije ugurala svu žicu u tunele kako bi cvjetovi zadržali svoj oblik.


I sad kad sam ih konačno vidjela u zraku, malo je reći da sam ponosna. Ponosna sam biti dio špancir priče i sretna zbog vaših reakcija i komentara, zbog vaših fotkica i osmjeha, da svojim doprinosom mogu našem divnom gradu i festivalu dati još malo više boje i čarolije.


A osim leptireka u zraku, svoje radove već tradicionalno izlažemo i u Kreativnici, u Uskoj ulici, gdje nas možete naći svih 10 dana festivala!
Veselimo vam se!


Prilažem galeriju fotografija s ovogodišnjeg Špancirfesta i naše instalacije u zraku, da vidite kako je to na ulici izgledalo. Autor fotografija: Siniša Sović – Foto agencija Sjever